Our blog

Taylor Workshop recently completed and showcased a modification to the elaborate Transparent Kitchen simulation it performed with Chick-fil-A this last month.  Can you see the Difference?

20150126_120624

There have been a few modifications to the layout that have amounted to an entirely different feel.  Most immediately noticeable is the full height glass spine wall joining the ordering and pickup counters has been lowered, and the type of glass dividing the customers and Chick-fil-A team members has been altered.  Additionally the back kitchen has undergone some layout rearrangements, but for a better look at the changes, here is what he Transparent Kitchen looked like just last week:

Screen Shot 2015-01-05 at 2.21.18 PM

At Chick-fil-A’s request, Taylor Workshop built an whole new segment of walls that enhance the “openness” of this open kitchen layout.  Additionally, the guys at Taylor Workshop crafted an aluminum hood to hang over the fryers that, if nothing else, impresses the heck out of onlookers.

“I love how well the it highlights the fryers” and “it just makes the kitchen pop” are just a couple comments Chick-fil-A guests and employees made regarding the the Workshop’s bespoke hood.

This second take on the Transparent Kitchen model was brought about by the success of the first simulation performed in mid December of 2014.  Chick-fil-A was happy with the results, but decided that more experimentation could be performed with the layout.  Results are, as of this writing, still up in the air.  However,  initial impressions are that this second layout has been very widely received.  It is truly amazing what kind of influence a few changes can can have on an idea.  Taylor Workshop is a happy to be the catalyst that finds that perfect balance in the completion of a concept that was once an only an idea in its infancy.

Leave a reply
Back to top